Workshop Viewbrics op NOT

Donderdag 26 januari om 11.30 uur geven dhr. Theo Janssen (Sint Janscollege, Hoensbroek) en mw. dr. Ellen Rusman (Welten-instituut, Open Universiteit) een workshop op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in de jaarbeurs in Utrecht.

In deze workshop wordt het Viewbrics-project gepresenteerd aan VO-docenten binnen de Onderwijsacademie-track op de NOT. Viewbrics is een door het NRO gefinancierd praktijkgericht onderwijsonderzoek naar het formatief toetsen van vaardigheden middels rubrieken met videovoorbeelden.

De workshop:
“Viewbrics: Kijken om vakoverstijgende (21e eeuwse) vaardigheden beter te beoordelen”

Worstelt u als docent met het aanleren en beoordelen van vakoverstijgende  (ook wel 21e eeuwse) vaardigheden bij uw VO-leerlingen?  Dan is dit een passende workshop voor u.
Nadat u kort heeft kennisgemaakt met het Viewbrics project gaat u aan de slag met één van de binnen het project ontwikkelde rubrieken voor het beoordelen van de vaardigheden samenwerken, presenteren en informatievaardigheden. U bekijkt een video van een leerling die een vaardigheid oefent en u beoordeelt deze prestatie met een rubriek. Daarna praten we samen over uw ervaring en over het gebruik van rubrieken voor het aanleren van vakoverstijgende vaardigheden in de VO-onderwijspraktijk.

Deelnemers aan deze workshop krijgen ook de definitieve versies van de andere twee ontwikkelde rubrieken mee naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *