Viewbrics in Online Masterclass van EMMA project

U kunt vanaf 20 juni verder kennismaken met het Viewbrics-project in één van de MOOC’s die de Open Universiteit binnen het EMMA project organiseert. Deze MOOC “Toetsen voor leren in de praktijk” gaat over formatief toetsen en wordt in het Nederlands gegeven. Het Viewbrics-project komt aan bod in één van de onderdelen ‘Werken met rubrics’.

Formatief toetsen is een van de meest effectieve middelen om leren te bevorderen. Formatief toetsen richt zich op de groei van lerenden en faciliteert deze groei door lerenden een spiegel voor te houden, die hen mede helpt om nieuwe leerdoelen te bepalen en op eigen prestaties te reflecteren op weg naar een beoogd eindniveau.

De MOOC Toetsen voor Leren in de praktijk gaat in op de theorie en praktijk van toetsen voor leren. De cursus combineert state-of- the- art inzichten met een praktische insteek en biedt voldoende flexibiliteit voor verschillende typen deelnemers. Ieder van de zeven lessen is een betekenisvolle leertaak die ook afzonderlijk gedaan kan worden.

Meer informatie en aanmelden kan nog via: http://platform.europeanmoocs.eu/course_toetsen_voor_leren_in_de_prakt

titel cursus EMMA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *